Slovensko   Hrvatski  

BS Adria d.o.o.

|DOMOV|O skupini BLANCO Professional|Zgodovina|2007 - 2012

2007 - 2012

ZGODOVINA 2007 - 2012

2007 Poslovna področja B2B, ki delujejo na področju investicij se združijo v neodvisno skupino 'BLANCO CS Group'. Odslej sedež skupine v Oberderdingenu deluje pod imenom BLANCO CS GmbH + Co KG. ''CS'' pomeni ''prilagodljive rešitve (customized solutions)'' in poudarja osredotočenost skupine na uporabniško usmerjene rešitve. Skupina BLANCO CS Group vključuje sedež podjetja v Oberderdingenu, podružnice v Nemčiji, Belgiji, Franciji, Veliki Britaniji, Avstriji, Švici in na Češkem. Proizvodni obrati se nahajajo v Nemčiji in na Češkem.         Od leta 2007 BLANCO CS podpira mednarodno ekipo kuharjev na IKA/Kuharski Olimpijadi. Transportni vozički TTW Ice prejmejo nagrado za tehnologijo ''Kuche Award Technik 2007''.
2008 BLANCO CS naredi veliko za hranilno gostinstvo v šolah kot del projekta ''Wissenshunger-Wege zu einer nachaltigen Ernahrung'' (Lačni znanja - pot k trajnostni prehrani). Predstavitev na tržišču BLANCO COOK Front Cooking sistema. Nov poučevalni in oskrbovalni center Stuttgart Klinikuma je zavezan k okolju prijaznemu BLANCO Ice Sistemu za razdeljevanje hrane. BLANCO CS prejme nagrado kot ''Superpartner 2008'' s strani GGKA (strokovno združenje za gostinstvo in veliko kuhinjsko opremo). Poslovna enota Industrijske Komponente prične z izdelavo energetsko varčnih toplotnih izmenjevalcev, razvitih v sodelovanju z inštitutom Fraunhofer. B.A.U.M.e.V. podeli nagrado za izjemne praktične dosežke za trajnostni razvoj. Začetek energetskega upravljanja z logom ''Enerfit'' na ravni celotne korporacije. Trije izdelki poslovne enote Catering Sistemi so istočasno nagrajeni s ''Catering Star 2008'' nagrado (BLANCO COOK modul za ekstrakcijo hlapov, BLANCOTHERM EUK in BLANCO UNITRAY). BLANCO CS prejme ''2008 Dr. Georg Triebe Innovation Award'' v zlatu, za okolju prijazen BLANCO Ice Sistem.
2009 Tržna predstavitev BLANCO DS-ONE Hot Air priklopne postaje. BLANCO CS od leta 2009 redno organizira brezplačni strokovni seminar v Oberderdingenu, z naslovom ''Kuhanje pred gosti''. ''Center za Konzervativno Medicino'' Univerze v Leipzigu, je opremljen z več kot 300 MEGAProgress kabinetnimi sistemi. BLANCO CS prične s serijsko proizvodnjo zaščite podvozja za Mercedes Benz razreda M. Z BLANCO CS informacijskim sistemom (SIS), je med drugim, možno naročilo in pregled rezervnih delov na BLANCO internetni strani. BLANCO COOK odzračevalni modul je testiran na ''Inštitutu za Poklicno in Socialno Higieno'' v Karlsruheju (IAS), ter prejme oceno ''zelo dobro''. BLANCO CS podpira raziskovalni projekt ''take54you'' Univerze v Fuldi, s ciljem, ustvariti zdravo, šolsko usmerjeno gostinstvo z integracijo v skupni izobraževalni koncept. Projekt je podprt s strani Nemškega Zveznega Ministrstva za Šolstvo in Raziskovanje (BMBF). Na novi Nemški raziskovalni postaji ''Neumyer Station III'' na Antarktiki, bo operacijska dvorana, zdravniška pisarna ter negovalna soba opremljena s funkcionalnimi sistemi BLANCO CS. Oddelek ''Medical Care Systems'' predstavi svoj novi izdelek, sterilni transportni voziček. BLANCO COOK in BLANCO BASIC LINE sta nagrajena z nagrado za tehnologijo ''Kuche Award Technik 2009''. BLANCO COOK Front Cooking sistem s strani FCSI prejme nagrado ''Distinguished Development Design Award 2009''.
2010 Skupina BLANCO CS pridobi SG Stahl Grosskuchen GmbH. BLANCO CS prejme nagrado ''Gastro Innovation Prize 2010'' za razvoj BLANCO COOK Front Cooking sistema, ter nagrado ''GV Manager's Best 2010'' (2010 Catering Manager's Best) v kategoriji distribucije hrane kot del tržne raziskave GV. 1. mesto za BLANCO CS kot ''Superpartner 2010'', glede na raziskavo na državni ravni s strani GGKA (Strokovno združenje za gostinstvo in veliko kuhinjsko opremo). 1. mesto na ''Catering Star 2010'' za BLANCOTHERM posodo za prevoz hrane. BLANCO CS prejme ''2010 Dr. Georg Triebe Innovation Award'' v srebru za energijsko varčni, mobilni BLANCO COOK Front Cooking sistem.
2011 Nova generacija banketnih vozičkov in MEGAdrive funkcionalni voziček sta nagrajena z ''Red Dot Design Award 2011''. Doseženo 1. mesto na ''Kitchen Award for Technology 2011'' za nove banketne vozičke.
2012 Skupina BLANCO CS pridobi Kugel Edelstahlverarbeitung GmbH. 1. mesto za BLANCO CS na tekmovanju ''Green Ribbon'', v kategoriji koncept podjetja. Osvoji dve ''Red Dot Design Awards 2012'', za novo generacijo podajalnikov krožnikov ter linijo MEGAprogress. BLANCO CS prejme nagrado kot ''Superpartner 2012'', ki jo podeljuje GGKA ( Strokovno združenje za gostinstvo in veliko kuhinjsko opremo).