Slovensko   Hrvatski  

BS Adria d.o.o.

|DOMOV|O skupini BLANCO Professional|Zgodovina|1996 - 2006

1996 - 2006

ZGODOVINA 1996 - 2006

1996 V okviru projekta prestrukturiranja ''PRO 96'' nastanejo trije oddelki: Gospodinjska Tehnologija, Food Service Oprema in Medicinski Inženiring. Achim Schreiber prevzame mesto vodje oddelka za Gospodinjsko Tehnologijo. Ustanovitelj podjetja je uradno počaščen na svoj 100. rojstni dan: srednja šola v njegovem rojstnem kraju Grossvilarss je poimenovana ''Heinrich Blanc Šola''. Uspeh tudi na področju oblikovanja: BLANCO prejme nagrado za oblikovanje operacijskih miz. Nova proizvodna linija za serijsko proizvodnjo korit iz nerjavnega jekla prične z delovanjem v tovarni v Sulzfeldu. Prva eko-revizija je izvedena v tovarni v Sinsheimu.
1997 BLANCO sprejme novo strateško usmeritev. Novo usmeritev predstavlja ''5 zvezdic'', ki so simbol za različne cilje. Globalne okoljske smernice v Skupini BLANCO. Kuhinjsko korito BLANCOLUNA je nagrajeno z 'RED DOT' nagrado, za najboljšo kakovost oblikovanja na tekmovanju ''Design Innovations 97''. Ločena prodajna skupina je ustanovljena za industrijske dele.
1998 V Bruchsalu se odpre nov logistični center. Na tekmovanju ''Izdelki leta 1998'', FVKK (trgovsko združenje za sintetične izdelke za široko potrošnjo) podeli nagrado kotnemu koritu BLANCODELTA SILGRANIT®. BLANCO se ločuje od posla z operacijskimi mizami. BLANCO MED GmbH v Saalfeldu/Turingija je prodan podjetju Trumpf v Ditzingenu. BLANCO pridobi večinski delež v podjetju za obdelavo plastike Wolf Kunststoffe GmbH v Leipzigu in Sternenfelsu za izdelavo BLANCOTHERM posode.
1999 Medsebojno povezana stiskalna linija v Sulzfeldu prične z obratovanjem, v kar je bilo vloženega ca. DM 20 milijonov. Sulzfeld je najsodobnejši proizvodni obrat za izdelavo korit iz nerjavnega jekla na svetu. Informacijski center v Oberderdingenu je preoblikovan, konferenčni prostor je opremljen z najnovejšo komunikacijsko tehnologijo. BLANCO ima 26% delež v Indijskem proizvajalcu korit Pheonix v Mumbaju. V Sulzfeldu je proizvedeno 30 milijonto korito. Prvič je predstavljen pomivalni center z drsno ploščo za rezanje iz varnostnega stekla.
2000 Maja BLANCO praznuje 75. obletnico s sloganom ''Swing v prihodnost''. Še naprej se močno osredotoča na izvoz, uspelo mu je povečati izvozni delež na 35%. Oddelek za Medicinski Inženiring predstavi svoj nov sistem MEGAprogress. Lansiran je tudi sistem Front cooking in SERIE S pohištveni program.
2001 V Pforzheimu, lokalna skupina ''okrogla miza Caux'', katero je ustanovil Frank Straub, priredi svoj prvi javni nastop. To je mednarodna zveza menedžerjev in podjetij iz 25 držav, ki se ukvarja predvsem z vprašanji poslovne etike. BLANCO predstavi novo generacijo korit, AXis korito. Rolf Waldi prevzame vodenje oddelka Food Service Oprema. Z novimi produkti, kot je indukcijska plošča RECALDO UNO za pogrevanje hrane, indukcijski voziček s konvekcijskim hlajenjem RECALDO CLASSICO in mizami na koleščkih, BLANCO dokazuje svojo inovativno moč. BLANCO širi svojo ponudbo s keramičnimi koriti. Severnoameriški trg se razvije v eno najpomembnejših prodajnih regij za kuhinjsko tehnologijo.

 

 V Sulzfeldu prične z delom prva proizvodna linija namenjena izključno koritom za Ameriški trg. 'KT storitve' uporabi prvi dve BLANCO Roadshow vozili za predstavitev novih izdelkov strankam.
2002 Oddelka Food Service Oprema in Medicinski Inženiring se združita in oblikujeta nov oddelek: CATERING+MEDICINSKI SISTEMI. Gospodinjska Tehnologija se sedaj imenuje KUHINJSKA TEHNOLOGIJA. V Oberderdingenu se odpre Hiša Aschinger, muzej industrijske dediščine posvečen trem glavnim podjetnikom, Aschingerju, Blancu in Fischerju. Druga proizvodna linija za Ameriški trg se odpre v tovarni v Sulzfeldu. FVKK (trgovsko združenje za sintetične izdelke za široko potrošnjo) proglasi pomivalno korito BLANCOAXIA 6S za Izdelek Leta 2002. MEDICINSKI SISTEMI razširi svojo ponudbo sterilizacijske opreme z novim transportnim in skladiščnim sistemom.
2003 Časopis osebja v podjetju dobi novo podobo in nov naslov: ''BLANCO Obzorja''. Še ena nagrada za oblikovanje za BLANCOSELECT BOTTOM: ''IF Award''. Zmogljivost tovarne v Sinsheimu se poveča, odprtih je 45 novih delovnih mest. Materijala ChromoDur® in SILGRANIT®PuraDur® postavita nova merila za enostavno nego pomivalnih korit.
2004 Izdelka BLANCOSELECT SOLON in BLANCOTALOS prejmeta nagrado za oblikovanje ''iF Design Award Winner 2004''. BLANCOCOSMO prejme nagrado za oblikovanje ''Design Award of the Chicago Athenaeum''. BLANCO America odpre novo 25.000 m2 veliko skladišče. MEDICINSKI SISTEMI prejme veliko naročilo za opremitev bolnišnice v Hamburg-Barmbeku.
2005 Na Češkem se odpre nov proizvodni obrat z več kot 5.000m2 površine in osebje se ustrezno poveča. Predstavništvo se odpre v Šanghaju na Kitajskem. Predstavljena je blagovna podznamka BLANCO SteelArt. V Kanadi je BLANCO izbran kot prodajalec leta, ki ga razglasi 'Home Depot'. BLANCO SteelArt je prvi, ki mu uspe narediti pomivalno korito iz nerjavnega jekla z 10mm polmerom. BLANCO prvič razstavlja na sejmu MEBEL v Moskvi. Podpultna korita so sedaj na voljo tudi v materijalu SILGRANIT®.
2006 Hitra rast BLANCO SteelArt zahteva dodatne proizvodne zmogljivosti. Iz proizvodnje pride 40 milijonto korito. V Oberderdingenu prične z obratovanjem vrhunski obrat za obdelavo kovine. BLANCO predstavi svoje novo krožišče in razstavišče. E.G.O. praznuje 75. obletnico. Internetna prisotnost SteelArta je nagrajena z ''IF Design Award''. Nagrada za vzorno varstvo okolja od države Baden-Wurttemberg. Predstavitev BLANCO-Ice sistema za hlajenje brez priključnih kablov. Frank Straub prejme nagrado CRT za etični pristop k poslovanju. Nove podružnice so ustanovljene tako doma kot v tujini.