Slovensko   Hrvatski  

BS Adria d.o.o.

|DOMOV|O skupini BLANCO Professional|Zgodovina|1981 - 1995

1981 - 1995

ZGODOVINA 1981 - 1995

1981 Prva celovita rešitev za bolnišnico v Kairu. BLANCO postane trendseter za kuhinjsko tehnologijo. Pomivalno korito postane večnamenski pomivalni center. BLANCO je prvi proizvajalec, ki ponuja mehkejšo obliko in barvna korita izdelana iz kompozitnega materiala SILACRON®.
1984/87 Nekdanja distribucijska podjetja BLANCO na Nizozemskem, v Švici, Italiji in Avstriji postanejo neodvisni uvozniki kot del odkupnega programa.
1985 Nova stiskalnica v Sulzfeldu s površino ca. 1.100 m2 prične z delom. V Sinsheimu se odpre centralno skladišče, ki zaseda okoli 10.000 m2. BLANCOMULTIBOX, svetovna inovacija z integrirano rešitvijo ravnanja z odpadki, postane pravi zmagovalec. BLANCO se posveča tudi razvoju visokokakovostnih operacijskih miz in ima delež v Protesi v Trentu/Italija. Od majhnih, ročno upravljanih do mobilnih mikroprocesorsko nadzorovanih operacijskih miz BLANCO ponuja celotno paleto za izpolnjevanje vseh zahtev moderne medicine. Proizvodnja operacijske mize BMT 300 ter podaljšane mize v Oberderdingenu, zagotovi spodbudno izboljšanje v poslovanju za BLANCO Medicinski Inženiring.
1986 BLANCO začne proizvajati lastna SILACRON® pomivalna korita. Promet prvič preseže znesek 200 milijonov.
1987 Skupina BLANCO spremeni svoj naziv: blagovna znamka ''BLANCO'', ki je bila uvedena na globalni ravni se prenese na ime podjetja BLANCO GmbH + Co KG. BLANCO prevzame nadzor nad Foster Beard PLC, London.
1988 Oprema za serviranje hrane in medicinski inženiring se preselita v novo poslopje s 5.000 m2 površine v tovarni III v Oberderdingenu. Distribucijsko podjetje je ustanovljeno v ZDA. Spomladi je odposlano 20 milijonto korito. Oddelek opreme za serviranje hrane (zdaj Catering Sistemi) postane eden vodilnih dobaviteljev v Evropi. Zasnova sistema vodi k razvoju novega mobilnega programa serviranja hrane ''Domino''.
1989 V začetku aprila se odpre nov informacijski center s prostori za razstavljanje in usposabljanje. Poslopje s 5.000 m2 površine je končano v tovarni III. Vsi trije proizvodni oddelki se zelo uspešno širijo. Število zaposlenih se je povečalo na okoli 1.400. Izvoz doseže delež preko 30%.
1990/92 Nadpovprečna rast in rekordna prodaja v vseh treh proizvodnih oddelkih. Rast je dosežena predvsem  Nemčiji, predvsem kot posledica uspeha v novoustanovljenih zveznih deželah. Skupno število zaposlenih preseže 1.500.
1990 V februarju je ustanovljena nova prodajna pisarna na novi lokaciji v Berlin-Spandau. Cilj je izkoristiti priložnosti, ki izhajajo iz ponovne združitve Nemčije. S prevzemom proizvodnje in distribucije viličarjev in transportnih trakov od Welbilta, BLANCO lahko razširi svojo paleto izdelkov v gostinsko opremo. V istem letu BLANCO prevzame ca. 2.700 kvadratnih metrov velik proizvodni obrat od Klais v Speyerju. Spomladi, novo proizvodno poslopje za izdelavo kompozitnih korit začne z obratovanjem v Sinsheimu, blizu centralnega skladišča. Kanada dobi svoje distribucijske objekte. V Švici je BLANCO AG ustanovljeno kot distribucijsko podjetje.
1993 V aprilu, Frank Straub, vnuk ustanovitelja podjetja postane upravljalni partner in prevzame predsedovanje izvršnega odbora.
1994 Proizvedeno je 25 milijonto pomivalno korito. Tovarna v Sinsheimu je prvi del družbe, potrjen v skladu z ISO 9002. Predstavitev prvih BLANCO smernic podjetja, kot osnova za filozofijo podjetja. Na Češkem se prodajna pisarna v Pragi in proizvodnja v Fry'dek-Misteku razdelita v dve samostojni družbi. Kapital komanditne družbe se poveča kot rezultat prispevkov E.G.O. Elektrogerate AG, Zug, iz DM 15m na DM 39m. Sedaj ima v lasti skoraj 70% delnic podjetja.
1995 Nadaljnji razvoj obdelave podatkov in komunikacijskih sistemov je določen z uvedbo sistema SAP R/3. V Torontu/Kanada BLANCO pridobi proizvodni obrat za kompozitna korita, kateri je vključen v BLANCO Canada Inc. BLANCO MED iz Saalfelda/Turingije prejme certifikat DIN ISO 9001 s strani LGA Bavaria.