Slovensko   Hrvatski  

BS Adria d.o.o.

|DOMOV|O skupini BLANCO Professional|Zgodovina|1961 -1980

1961 -1980

ZGODOVINA 1961 - 1980

1961 Proizvodna zmogljivost pomivalnih korit je močno povečana s širitvijo nove tovarne v Michelfeldu. Proizvodnja je razširjena tudi v izdelavo medicinskih kadi.
1963 2. septembra s proizvodne linije pride 1 milijonto korito. Delež BLANCO na nemškem trgu znaša skoraj 50%. Podjetje ustanovi svoj učinkovit oddelek za izdelavo orodij v Oberderdingenu. Prodajna pisarna in distribucijski center se odpre v Neu-Isenburgu, kar zagotovi boljše storitve za stranke na področju Frankfurta.
1965 Na Nizozemskem je ustanovljena prva tuja hčerinska družba. BLANCO tovarne dosegajo dnevno proizvodnjo 2.200 korit. 7. decembra BLANCO praznuje svoje 2 milijonto pomivalno korito iz nerjavnega jekla. Število zaposlenih naraste na 1.400.
1966 Munchenska prodajna pisarna v Feldgedingu prične s poslovanjem. Osebje se preseli v novo administrativno poslopje v Oberderdingenu. Paleta izdelkov je podvržena ciljni širitvi: korita iz nerjavnega jekla za prikolice, ulične svetilke in drogovi, mlečne cisterne in korita za mleko iz nerjavnega jekla so prvič vključeni v proizvodni program.
1967 Novembra je izdelano 3 milijonto korito. Novi izdelki v programu: profilirani in ravni delovni pulti ter vgradna korita. BLANCO pripisuje velik pomen usposabljanju nove generacije osebja: moderen in trendovski izobraževalni center za usposabljanje industrijskih vajencev je zgrajen v Kurnbachu.
1968 Sistematična širitev prodajne mreže v Nemčiji: nove prodajne pisarne so odprte v Dusseldorfu, Bad Salzuflenu, Hannovru in Stuttgartu. Tovarna v Sulzfeldu je razširjena: odprt je nov obrat za izdelavo prvih dvojnih korit iz enega kosa v Evropi.
1969 Tovarna v Kronau je razširjena, novica o uspehu BLANCO je v tisku: narejeno je 4 milijonto korito. Število zaposlenih naraste na  1.720.
1970 V Bruslju je ustanovljena podružnica.
1971 V Oberderdingenu je odprta nova distribucijska stavba z 2.500 kvadratnimi metri površine. Nove podružnice so ustanovljene v Avstriji, Franciji in Švici. Obstoječa paleta izdelkov je razširjena na medicinsko opremo, kuhinjske in namizne aparate.
1972 Navkljub nacionalnemu trendu se število zaposlenih v BLANCO za kratek čas poveča na prek 2.000. 12. decembra se podjetje spremeni v komanditno družbo z nazivom ''Blanc GmbH & Co. KG''. Hkrati pa ''Blanc & Co. Verwaltungs-Gesellschaft mbH'' prevzame vodenje podjetja kot družba z osebno odgovornostjo.
1974/75 Naftna kriza in recesija v gradbeni industriji vodijo do nepričakovanega zmanjšanja prometa in zahtevajo drastične ukrepe. Tovarna v Michelfeldu ter prodajne pisarne v Hannovru in Stuttgartu se zaprejo. 1. januarja 1975 podjetje E.G.O. Elektrogerate Blanc & Fischer vstopi kot delniški partner z deležem 50% in prevzame 100% delež v Blanc & Co. Verwaltungs-GmbH, Reinhard Fischer postane predsednik in izvršni direktor. Heinz Blanc prevzame predsedovanje novoustanovljene uprave.
1976/77 Nova filozofija podjetja vodi BLANCO, da se osredotoči na tri skupine izdelkov: hišno gospodinjsko tehnologijo, opremo za serviranje hrane ter medicinski inženiring s celovitimi rešitvami. BLANCO povečuje dobavo sistemov tako za menze kot za bolnišnice. Izdelki za rehabilitacijo razširijo paleto izdelkov. BLANCO prejme veliko naročilo iz ZSSR: vse ribje tržnice, ki spadajo v skupino OKEAN so opremljene z izdelki in dekorativnimi elementi BLANCO. Frank Straub, diplomirani poslovnež in vnuk ustanovitelja podjetja prične z delom kot vodja oddelka za finance. Sodobni informacijski center je odprt v prodajni pisarni Neu-Isenburg.
1978 Heinz Blanz, sin ustanovitelja podjetja umre 28. januarja. Heinz Treffinger postane predsednik uprave. Sredi leta 1978 je proizvodnja kuhinjskih in namiznih aparatov v Kronau prodana podjetju Fissler iz Idar-Obersteina.